Őseink előttünk járnak!! Előadások, bemutatók a magyar őstörténetről

Őstörténeti bemutatók és előadások a valódi, eddig eltitkolt történelemről, A MAGYAR SZENT KORONA ÉRTÉKREND

 

 

 

 

 

takaritas_a_vizen_2012_honlap.jpg

 

A Tengri Mosonmagyaróvári Íjász és Hagyományőrző Egyesület minden év elején és végén megszervezi "Szigetközi Vizi Nagytakarítást". Az egyesület alapszabályban rögzített egyik fő tevékenysége közé tartozik környezetünk védelme, a környezettudatos, egészséges életmód. Ennek keretében a Felső-Szigetköz Duna-ágaiban Dunakilititől Cikolaszigetig mind a parton mind a vízben található szemetet csónakok, kenuk segítségével zsákokban összegyűjtjük és gondoskodunk az elszállításról.

Sajnos a kirándulók, horgászok, vizitúrázók, bulizó fiatalok, piknikelő családok, dohányos emberek felelőtlenü eldobják, otthagyják hulladékaikat, talán mert nem érzik a felelősséget környezetükért, nem érzik otthonuknak a természetet. Bezzeg a saját lakásukban, udvarukon nem szemetelnek!!  Ők nem tudják, hogy az eldobott sörösdobozok, üvegek, csokipapírok, cigarettásdobozok, műanyag flakonok, olajoskannák mennyi kárt okoznak környezetünknek, az ott élő állatoknak, növényeknek, nem is beszélve arról, hogy nem éppen esztétikus látvány. Az idén április 14-én, rossz idő esetén pedig április 21-én, lesz az első szemétgyűjtés. Az egyéb részleteket a 0630 411-4038-as telefonszámon tudhatják meg.

Várunk mindenkit, aki felelősnek érzi magát hazánk egyik legszebb tájegysége, a Szigetköz tisztaságáért. Szívesen látunk különböző csoportokat, pártokat, civil szervezeteket, egyesületeket, iskolákat pártállástól, életkortól, nemtől függetlenül!!

A megbeszélt időpontban reggel 8.30-kor lesz gyülekezés a Dunakiliti Vadvíz Kempingnél. A csoport fele a parton, a másik fele csónakban, kenukban gyűjti a szemetet. 

A VÜF ( Városüzemeltető Kft.) felajánlotta a védőkesztyűketkesztyűket és a zsákokat.Az elszállítást pedig a REKULTÍV Kft. vállalta magára. Köszönet nekik a segítségért!!

A szemétgyűjtés végén pedig mindenkit, aki időben érkezett és kivette a részét a munkából szeretettel várunk egy bográcsban készült ételre. A legérdekesebb, legviccesebb szemét megtalálója jutalomban részesül!

 

 

 

Téli sátorozás 2011. december 29.

ismét megrendezzük az immár évek óta hagyományossá vált téli sátorozást az egyesületünk Kálnoki- erdei lőterén. Ide szeretettel várunk mindenkit, aki ki akarja próbálni a saját életerejét, kitartását, vállalkozó kedvét. Mindenkit, aki el tud szakadni egy kis időre a számítógép és mobiltelefon nyomkodástól, szereti a természetet, a tábortüzet, a bográcsgulyást, kemencében sült ételeket és a jó fűszeres forralt bort.36.jpg

 

googlr.jpg

 

Itt fogunk aludni, majd valami fűtésfélét is kitalálnuk addigra.

 

furdes.jpg

Akinek kedve tartja, a képen látható módon meg is fürödhet.

Találkozás: délelőtt 9-10 óra körül már kint leszünk, elkezdjük a jurta felállítását, berendezését és a forralt bor készítést, felfűtjük a kemencét.

 

Szigetközi Ifjúsági Horgász- és Kalandtáborok 2011.július 19-től augusztus 7-ig, 6 napos turnusokban, választható időpontokban!!

http://www.szigetkoztabor.hupont.hu/1/kezdolap 

 

 

 

 

Rendhagyó történelemórák iskolák számára.

 

Izgalmas lehetőséget kínál a Tengri Mosonmagyaróvári Íjász és Hagyományőrző Egyesület a helyi és a környékbeli iskolák számára. Látványosan, korhű körülmények között sajátíthatnak el a fiatalok történelmi ismereteket a népvándorlás, honfoglalás, államalapítás korából.

Napjainkban szerencsére egyre nagyobb az igény a valódi magyar őstörténet megismerésére. Ehhez szeretne egyesületünk is hozzájárulni a maga eszközeivel. Közel 20 év tudását és tapasztalatát szeretnénk megosztani fiataljainkkal. Felhívjuk figyelmüket a magyar őstörténetben rejlő tanulságokra, őseink "előkelő" származására, az ókor történelmében játszott vezető szerepünkre és arra, hogy legyenek büszkék magyarságukra.

Május 2-6 között  felállítjuk a jurtánkat Mosonmagyaróváron az egyesület kálnoki-erdei lőterén és fogadjuk a csoportokat Itt autentikusabb körülmények között interaktív módon ismertetjük meg a résztvevőkkel a fenti kor jellemzőit: őseink származását, fegyverzetét, harcmodorát, kultikus, étkezési és egyéb szokásait A jurtában lezajlott kötetlen beszélgetés után lőtéri körülmények között íjászkodhatnak, sőt egy vetélkedővel egybekötött íjászversenyt is lebonyolítunk számukra. A vetélkedő kérdései a honfoglalásról, őseink vallásáról, tehát az előtte elhangzott előadásról fognak szólni. 

 

 

2010. december 28. Jurtaállítás hóban és téli sátorozás, fürdéssel egybekötve.

Immár 6. alkalommal rendezzük meg a téli sátorozást, ezúttal az ekészült jurtánk avatójával egybekötve. A tagok már reggel 9-től kint lesznek az egyesület kálnoki-erdei lőterén. Napközben forralt bort készítünk, ebédre bográcsgulyás lesz.14-órától két szlovákiai tagunk fürödni fog egyet a Mosoni-Dunában, amit a helyi Tv is felvesz. Egész napos programok:Jurta építés, mibe bárki résztvehet, őstörténeti előadás interaktív módon íjászati lehetőség, amatőr íjászverseny történelmi vetélkedővel összekötve, hóember építés.Este tábortűz és az új jurta kipróbálása.Mindenkit szeretettel várunk!Beugró: alapanyag a forralt borhoz, sütemény stb. Aki érzi magát olyan bátornak, hogy ott mer aludni, az hozzon hálózsákot vagy takarót.Jelentkezés infó: Bognár Árpád elnök 06 30 411 4038, tengri@kabelnet.hu

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 12
Tegnapi: 16
Heti: 12
Havi: 330
Össz.: 79 694

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: ARCHÍVUM
Őseink előttünk járnak!! Előadások, bemutatók a magyar őstörténetről - © 2008 - 2018 - tengri.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: olajos hal felbontás után - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »